Podręczniki - Technikum
Lista podręczników dla poszczególnych klas Technikum jest do pobrania tutaj: POBIERZ
KLASA I FŻ TECHNIKUM
J. POLSKI | Nowe Ponad słowami 1. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum, część 1 i 2; M. Chmiel, A. Cisowska, J. Kościerzyńska, H. Kusy, A. Wróblewska Wyd. Nowa Era |
J. ANGIELSKI | Impulse 1, Wyd. MacMillan |
J. NIEMIECKI | Welttour Deutsch 1 |
PLASTYKA | Spotkania ze sztuką. Podręcznik do plastyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum Wyd. Nowa Era |
HISTORIA | Poznać przeszłość. Zrozumieć przeszłość. 1; Wyd. Nowa Era |
BIZNES I ZARZĄDZANIE | Krok w biznes i zarządzanie 1. Zakres podstawowy. Podręcznik do biznesu i zarządzania dla liceum ogólnokształcącego i technikum Wyd. Nowa Era |
GEOGRAFIA | 1. Nowe Oblicza Geografii 1. Zakres Podstawowy. Liceum i Technikum; wyd.: Nowa Era (semestr I) 2.Oblicza geografii 2. Zakres podstawowy. Liceum i technikum, Wyd. Nowa Era (semestr II) 3.Nowe Oblicza geografii 1 - Zakres rozszerzony. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Wyd. Nowa Era |
CHEMIA | To jest chemia 1 (Zakres podstawowy) Wyd. Nowa Era |
MATEMATYKA | Matematyka 1. Podręcznik do liceów i techników. Zakres podstawowy M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda Oficyna Edukacyjna K. Pazdro |
EDUKACJA DLA BEZPIECZEŃSTWA | Żyję i działam bezpiecznie. Podręcznik do edukacji dla bezpieczeństwa dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Wyd. Nowa Era |
PODSTAWY FRYZJERSTWA | Podstawy fryzjerstwa, Podręcznik do nauki zawodu WSiP |
TECHNIKI FRYZJERSKIE | Techniki fryzjerskie - pielęgnacja włosów, kwalifikacja FRK.01 Teresa Kulikowska-Jakubik, Małgorzata Richter, WSiP |
JĘZYK OBCY WE FRYZJERSTWIE | Język angielski zawodowy w branży fryzjersko-kosmetycznej (zeszyt ćwiczeń); WSiP |
PODSTAWY GASTRONOMII | Podstawy gastronomii i technologii żywności część I; A. Kmiołek-Gizara; WSiP |
TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA | 1.Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem, Małgorzata Konarzewska część 1 i 2, WSiP. 2.Zeszyt Gastronomiczny część 1 i 2 WSiP |
RELIGIA | W poszukiwaniu wolności Redaktor: ks. Marian Zając |
KLASA II FŻ TECHNIKUM
J. POLSKI | 1. Ponad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony 1. część 2 2. Ponad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony 2. część 1 Wyd. Nowa Era |
J. ANGIELSKI | Impulse 1 / 2, Wyd. MacMillan |
J. NIEMIECKI | Welttour Deutsch 2 |
HISTORIA | Poznać przeszłość. Zrozumieć przeszłość. 2; Wyd. Nowa Era |
HISTORIA I TERAŹNIEJSZOŚĆ | Historia i teraźniejszość. Podręcznik Część 2. Liceum i technikum.; WSiP |
PODSTAWY PRZEDSIĘBIORCZOŚCI | Krok w przedsiębiorczość Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych Wyd. Nowa Era |
GEOGRAFIA | 1.Oblicza geografii 2. Zakres podstawowy. Liceum i technikum. Wyd.: Nowa Era ( semestr I) 2.Oblicza geografii 3 - Zakres podstawowy. Liceum i technikum. Wyd.: Nowa Era ( semestr II) 3.Nowe Oblicza geografii 1 - Zakres rozszerzony. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Wyd. Nowa Era |
CHEMIA | To jest chemia 2 (Zakres podstawowy) - Nowa Era |
MATEMATYKA | Matematyka 1/2. Podręcznik do liceów i techników. Zakres podstawowy M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda Oficyna edukacyjna K. Pazdro |
TECHNIKI FRYZJERSKIE | 1.Techniki fryzjerskie strzyżenia włosów, formowania fryzur i ondulowania. Podręcznik do nauki zawodu technik usług fryzjerskich 2. Techniki fryzjerskie zmiany kolorów włosów. Podręcznik do nauki zawodu technik usług fryzjerskich |
JĘZYK ANGIELSKI ZAWODOWY | Shortcut - angielski w salonie fryzjerskim, Wyd. SUZI |
PODSTAWY GASTRONOMII | Podstawy gastronomii i technologii żywności część I; A. Kmiołek-Gizara; WSiP |
WYPOSAŻENIE I ZASADY BEZPIECZEŃSTWA W GASTRONOMII | Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii; Kasperek, M Kondratowicz; WSiP |
PODSTAWY ŻYWIENIA | Zasady żywienia część I; D. Czerwińska; WSiP |
RELIGIA | W poszukiwaniu dojrzałej wiary - Redaktor: ks. P. Mąkosa |
KLASA III FŻ TECHNIKUM
J. POLSKI | Ponad słowami 2. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum, część 1 i 2; M. Chmiel, A. Cisowska, J. Kościerzyńska, H. Kusy, Anna R., A. Wróblewska; Wyd. Nowa Era |
J. ANGIELSKI | Impulse 2 / 3, Wyd. MacMillan |
J. NIEMIECKI | Welttour Deutsch 3 |
HISTORIA | Poznać przeszłość. Zrozumieć przeszłość. 3; Wyd. Nowa Era |
PODSTAWY PRZEDSIĘBIORCZOŚCI | Krok w przedsiębiorczość. Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych Wyd. Nowa Era |
GEOGRAFIA | 1.Oblicza geografii 2 - Zakres rozszerzony. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Wyd. Nowa Era |
BIOLOGIA | Biologia , Podręcznik dla szkół ponadpodstawowych część.1,2 Wyd. Operon |
FIZYKA | Fizyka. Podręcznik. Liceum i technikum. Klasa 1. Klasa 2. Zakres podstawowy, WSIP |
MATEMATYKA | Matematyka 2/3. Podręcznik do liceów i techników. Zakres podstawowy M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda Oficyna Edukacyjna K. Pazdro |
INFORMATYKA | Informatyka 1-3. Program nauczania dla szkoły ponadpodstawowej. Zakres podstawowy Grażyna Koba, Migra Sp. z o.o. |
TECHNIKI FRYZJERSKIE | Techniki fryzjerskie - zmiana koloru włosów, kwalifikacja FRK.01 T. Kulikowska-Jakubik, M. Richter, WSiP |
PROJEKTOWANIE FRYZUR | Projektowanie fryzur, kwalifikacja FRK.03 T. Kulikowska-Jakubik, M. Richter, WSiP |
WYPOSAŻENIE I ZASADY BEZPIECZEŃSTWA W GASTRONOMII | Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii; A. Kasperek, M. Kondratowicz WSiP |
JĘZYK OBCY ZAWODOWY (Ż) | Język angielski zawodowy - Technik żywienia i usług gastronomicznych, Technik usług kelnerskich (zeszyt ćwiczeń) WSiP |
PODSTAWY ŻYWIENIA | Zasady żywienia część I; D. Czerwińska WSiP |
ORGANIZOWANIE PRODUKCJI GASTRONOMICZNEJ | Organizacja produkcji gastronomicznej; A. Kmiołek; WSiP |
TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA | Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem M. Konarzewska WSiP |
RELIGIA | W poszukiwaniu nadziei - Redaktor: ks. M. Zając |
KLASA IV FŻ TECHNIKUM
J. POLSKI | 1. Ponad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony 3. Część 1, część 2 Wyd. Nowa Era |
J. ANGIELSKI | Impulse 3, Wyd. MacMillan |
J. NIEMIECKI | Komplett Plus 4 |
HISTORIA | Poznaź przeszłość. Zrozumieć przeszłość. 4; Wyd. Nowa Era |
WIEDZA O SPOŁECZEŃSTWIE | Wiedza o społeczeństwie. Liceum i Technikum Wyd. Operon |
GEOGRAFIA | 1.Oblicza geografii 2 - Zakres rozszerzony. Podręcznik dla Liceum i technikum. Wyd. Nowa Era |
BIOLOGIA | Biologia , Podręcznik dla szkół ponadpodstawowych część. 2, 3 Wyd. Operon |
FIZYKA | Fizyka. Podręcznik. Liceum i technikum. Klasa 2. Klasa 3. Zakres podstawowy, WSIP |
MATEMATYKA | Matematyka 2/3. Podręcznik do liceów i techników. Zakres podstawowy M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda Oficyna Edukacyjna. K. Pazdro |
PROJEKTOWANIE FRYZUR | Projektowanie fryzur. T.Kulikowska-Jakubik M.Richter |
JĘZYK OBCY ZAWODOWY (Ż) | Język angielski zawodowy - Technik żywienia i usług gastronomicznych, Technik usług kelnerskich (zeszyt ćwiczeń); WSiP |
PODSTAWY ŻYWIENIA | Zasady żywienia część II; D. Czerwińska WSiP |
ORGANIZOWANIE PRODUKCJI GASTRONOMICZNEJ | Organizacja produkcji gastronomicznej; Kmiołek WSiP |
PRACOWNIA PLANOWANIA ŻYWIENIA I PRODUKCJI GASTRONOMICZNEJ | Pracownia organizacji żywienia; J. Duda, S. Krzywda WSiP |
PROWADZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH | 1. Pracownia obsługi klientów. P. Dominik; WSiP |
RELIGIA | W poszukiwaniu miejsca w świecie - Redaktor: ks. Paweł Mąkosa |
KLASA V FŻ TECHNIKUM
J. POLSKI | 1. Ponad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony 3. część 2 2. Ponad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony 4 Wyd. Nowa Era |
J. ANGIELSKI | Repetytorium, wyd. MacMillan |
J. NIEMIECKI | Komplett Plus 4 |
HISTORIA | Poznać przeszłość. Zrozumieć przeszłość. 5; Wyd. Nowa Era |
WIEDZA O SPOŁECZEŃSTWIE | Wiedza o społeczeństwie. Liceum i Technikum Wyd. Operon |
MATEMATYKA | Matematyka 4. Podręcznik do liceów i techników. Zakres podstawowy M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda Oficyna Edukacyjna K. Pazdro |
GEOGRAFIA | Oblicza geografii 4- Zakres rozszerzony. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Wyd. Nowa Era |
RELIGIA | W poszukiwaniu miłości - Redaktor: ks. Paweł Mąkosa |