TECHNIKUM, BRANŻOWA SZKOŁA I st., POLICEALNE STUDIUM ZAWODOWE - KOSMETYCZNE ZDZ                           TECHNIKUM, BRANŻOWA SZKOŁA I st., POLICEALNE STUDIUM ZAWODOWE - KOSMETYCZNE ZDZ                                     TECHNIKUM, BRANŻOWA SZKOŁA I st., POLICEALNE STUDIUM ZAWODOWE - KOSMETYCZNE ZDZ

Podręczniki - Technikum

PodręcznikLista podręczników dla poszczególnych klas Technikum jest do pobrania tutaj: POBIERZ


KLASA I FŻ TECHNIKUM

J. POLSKI Nowe Ponad słowami 1. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum, część 1 i 2; M. Chmiel, A. Cisowska, J. Kościerzyńska, H. Kusy, A. Wróblewska Wyd. Nowa Era
J. ANGIELSKI Impulse 1, Wyd. MacMillan
J. NIEMIECKI Welttour Deutsch 1
PLASTYKA Spotkania ze sztuką. Podręcznik do plastyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum Wyd. Nowa Era
HISTORIA Poznać przeszłość. Zrozumieć przeszłość. 1; Wyd. Nowa Era
BIZNES I ZARZĄDZANIE Krok w biznes i zarządzanie 1. Zakres podstawowy. Podręcznik do biznesu i zarządzania dla liceum ogólnokształcącego i technikum Wyd. Nowa Era
GEOGRAFIA 1. Nowe Oblicza Geografii 1. Zakres Podstawowy. Liceum i Technikum; wyd.: Nowa Era (semestr I) 2.Oblicza geografii 2. Zakres podstawowy. Liceum i technikum, Wyd. Nowa Era (semestr II) 3.Nowe Oblicza geografii 1 - Zakres rozszerzony. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Wyd. Nowa Era
CHEMIA To jest chemia 1 (Zakres podstawowy) Wyd. Nowa Era
MATEMATYKA Matematyka 1. Podręcznik do liceów i techników. Zakres podstawowy M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda Oficyna Edukacyjna K. Pazdro
EDUKACJA DLA BEZPIECZEŃSTWA Żyję i działam bezpiecznie. Podręcznik do edukacji dla bezpieczeństwa dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Wyd. Nowa Era
   
PODSTAWY FRYZJERSTWA Podstawy fryzjerstwa, Podręcznik do nauki zawodu WSiP
TECHNIKI FRYZJERSKIE Techniki fryzjerskie - pielęgnacja włosów, kwalifikacja FRK.01 Teresa Kulikowska-Jakubik, Małgorzata Richter, WSiP
JĘZYK OBCY WE FRYZJERSTWIE Język angielski zawodowy w branży fryzjersko-kosmetycznej (zeszyt ćwiczeń); WSiP
   
PODSTAWY GASTRONOMII Podstawy gastronomii i technologii żywności część I; A. Kmiołek-Gizara; WSiP
TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA 1.Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem, Małgorzata Konarzewska część 1 i 2, WSiP. 2.Zeszyt Gastronomiczny część 1 i 2 WSiP
   
RELIGIA W poszukiwaniu wolności Redaktor: ks. Marian Zając

KLASA II FŻ TECHNIKUM

J. POLSKI 1. Ponad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony 1. część 2 2. Ponad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony 2. część 1 Wyd. Nowa Era
J. ANGIELSKI Impulse 1 / 2, Wyd. MacMillan
J. NIEMIECKI Welttour Deutsch 2
HISTORIA Poznać przeszłość. Zrozumieć przeszłość. 2; Wyd. Nowa Era
HISTORIA I TERAŹNIEJSZOŚĆ Historia i teraźniejszość. Podręcznik Część 2. Liceum i technikum.; WSiP
PODSTAWY PRZEDSIĘBIORCZOŚCI Krok w przedsiębiorczość Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych Wyd. Nowa Era
GEOGRAFIA 1.Oblicza geografii 2. Zakres podstawowy. Liceum i technikum. Wyd.: Nowa Era ( semestr I) 2.Oblicza geografii 3 - Zakres podstawowy. Liceum i technikum. Wyd.: Nowa Era ( semestr II) 3.Nowe Oblicza geografii 1 - Zakres rozszerzony. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Wyd. Nowa Era
CHEMIA To jest chemia 2 (Zakres podstawowy) - Nowa Era
MATEMATYKA Matematyka 1/2. Podręcznik do liceów i techników. Zakres podstawowy M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda Oficyna edukacyjna K. Pazdro
   
TECHNIKI FRYZJERSKIE 1.Techniki fryzjerskie strzyżenia włosów, formowania fryzur i ondulowania. Podręcznik do nauki zawodu technik usług fryzjerskich 2. Techniki fryzjerskie zmiany kolorów włosów. Podręcznik do nauki zawodu technik usług fryzjerskich
JĘZYK ANGIELSKI ZAWODOWY Shortcut - angielski w salonie fryzjerskim, Wyd. SUZI
   
PODSTAWY GASTRONOMII Podstawy gastronomii i technologii żywności część I; A. Kmiołek-Gizara; WSiP
WYPOSAŻENIE I ZASADY BEZPIECZEŃSTWA W GASTRONOMII Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii; Kasperek, M Kondratowicz; WSiP
PODSTAWY ŻYWIENIA Zasady żywienia część I; D. Czerwińska; WSiP
   
RELIGIA W poszukiwaniu dojrzałej wiary - Redaktor: ks. P. Mąkosa

KLASA III FŻ TECHNIKUM

J. POLSKI Ponad słowami 2. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum, część 1 i 2; M. Chmiel, A. Cisowska, J. Kościerzyńska, H. Kusy, Anna R., A. Wróblewska; Wyd. Nowa Era
J. ANGIELSKI Impulse 2 / 3, Wyd. MacMillan
J. NIEMIECKI Welttour Deutsch 3
HISTORIA Poznać przeszłość. Zrozumieć przeszłość. 3; Wyd. Nowa Era
PODSTAWY PRZEDSIĘBIORCZOŚCI Krok w przedsiębiorczość. Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych Wyd. Nowa Era
GEOGRAFIA 1.Oblicza geografii 2 - Zakres rozszerzony. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Wyd. Nowa Era
BIOLOGIA Biologia , Podręcznik dla szkół ponadpodstawowych część.1,2 Wyd. Operon
FIZYKA Fizyka. Podręcznik. Liceum i technikum. Klasa 1. Klasa 2. Zakres podstawowy, WSIP
MATEMATYKA Matematyka 2/3. Podręcznik do liceów i techników. Zakres podstawowy M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda Oficyna Edukacyjna K. Pazdro
INFORMATYKA Informatyka 1-3. Program nauczania dla szkoły ponadpodstawowej. Zakres podstawowy Grażyna Koba, Migra Sp. z o.o.
   
TECHNIKI FRYZJERSKIE Techniki fryzjerskie - zmiana koloru włosów, kwalifikacja FRK.01 T. Kulikowska-Jakubik, M. Richter, WSiP
PROJEKTOWANIE FRYZUR Projektowanie fryzur, kwalifikacja FRK.03 T. Kulikowska-Jakubik, M. Richter, WSiP
   
WYPOSAŻENIE I ZASADY BEZPIECZEŃSTWA W GASTRONOMII Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii; A. Kasperek, M. Kondratowicz WSiP
JĘZYK OBCY ZAWODOWY (Ż) Język angielski zawodowy - Technik żywienia i usług gastronomicznych, Technik usług kelnerskich (zeszyt ćwiczeń) WSiP
PODSTAWY ŻYWIENIA Zasady żywienia część I; D. Czerwińska WSiP
ORGANIZOWANIE PRODUKCJI GASTRONOMICZNEJ Organizacja produkcji gastronomicznej; A. Kmiołek; WSiP
TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem M. Konarzewska WSiP
   
RELIGIA W poszukiwaniu nadziei - Redaktor: ks. M. Zając

KLASA IV FŻ TECHNIKUM

J. POLSKI 1. Ponad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony 3. Część 1, część 2 Wyd. Nowa Era
J. ANGIELSKI Impulse 3, Wyd. MacMillan
J. NIEMIECKI Komplett Plus 4
HISTORIA Poznaź przeszłość. Zrozumieć przeszłość. 4; Wyd. Nowa Era
WIEDZA O SPOŁECZEŃSTWIE Wiedza o społeczeństwie. Liceum i Technikum Wyd. Operon
GEOGRAFIA 1.Oblicza geografii 2 - Zakres rozszerzony. Podręcznik dla Liceum i technikum. Wyd. Nowa Era
BIOLOGIA Biologia , Podręcznik dla szkół ponadpodstawowych część. 2, 3 Wyd. Operon
FIZYKA Fizyka. Podręcznik. Liceum i technikum. Klasa 2. Klasa 3. Zakres podstawowy, WSIP
MATEMATYKA Matematyka 2/3. Podręcznik do liceów i techników. Zakres podstawowy M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda Oficyna Edukacyjna. K. Pazdro
   
PROJEKTOWANIE FRYZUR Projektowanie fryzur. T.Kulikowska-Jakubik M.Richter
   
JĘZYK OBCY ZAWODOWY (Ż) Język angielski zawodowy - Technik żywienia i usług gastronomicznych, Technik usług kelnerskich (zeszyt ćwiczeń); WSiP
PODSTAWY ŻYWIENIA Zasady żywienia część II; D. Czerwińska WSiP
ORGANIZOWANIE PRODUKCJI GASTRONOMICZNEJ Organizacja produkcji gastronomicznej; Kmiołek WSiP
PRACOWNIA PLANOWANIA ŻYWIENIA I PRODUKCJI GASTRONOMICZNEJ Pracownia organizacji żywienia; J. Duda, S. Krzywda WSiP
PROWADZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH 1. Pracownia obsługi klientów. P. Dominik; WSiP
   
RELIGIA W poszukiwaniu miejsca w świecie - Redaktor: ks. Paweł Mąkosa

KLASA V FŻ TECHNIKUM

J. POLSKI 1. Ponad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony 3. część 2 2. Ponad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony 4 Wyd. Nowa Era
J. ANGIELSKI Repetytorium, wyd. MacMillan
J. NIEMIECKI Komplett Plus 4
HISTORIA Poznać przeszłość. Zrozumieć przeszłość. 5; Wyd. Nowa Era
WIEDZA O SPOŁECZEŃSTWIE Wiedza o społeczeństwie. Liceum i Technikum Wyd. Operon
MATEMATYKA Matematyka 4. Podręcznik do liceów i techników. Zakres podstawowy M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda Oficyna Edukacyjna K. Pazdro
GEOGRAFIA Oblicza geografii 4- Zakres rozszerzony. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Wyd. Nowa Era
   
RELIGIA W poszukiwaniu miłości - Redaktor: ks. Paweł Mąkosa