Spis podręczników na rok szkolny 2021/2022
TECHNIKUM
Klasa I - technikum 5-letnie pp
Przedmiot |
Autor |
Tytuł |
Wydawnictwo |
Rok wyd. Uwagi |
religia |
Red. ks. M. Zając |
W poszukiwaniu wolności - |
Gaudium |
zgodny z progr. naucz. nr AZ-3-01/18 oraz AZ-4-01/18. |
język polski |
M. Chmiel, A.Cisowska, J.Kościerzyńska, H.Kusy, A.Wróblewska |
Ponad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony kl. 1 część 1 |
NOWA ERA |
2019 i nast. Nr dop.: 1014/1/2019 |
M. Chmiel, A.Cisowska, J.Kościerzyńska, H.Kusy, A.Wróblewska, |
Ponad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony kl. 1. część 2 |
NOWA ERA |
2020 Nr dop.: 1014/2/2019 |
|
język angielski |
T.Falla, P.A.Davies |
Oxford Solutions Gold, pre-intermediate |
wyd. Oxford University Press |
|
język niemiecki |
D. Mandelli, G.Montali, N.Czernohous Linzi |
Komplett plus 1. |
Wydawnictwo KLETT |
|
historia |
M. Pawlak, A.Szweda |
Poznać przeszłość 1 |
wyd. Nowa Era |
2019 i nast. Nr dop.: 1021/1/2019 |
matematyka |
M. Kurczab, E.Kurczab, E.Świda, |
Matematyka. Podręcznik do liceów i techników. Część 1. Zakres podstawowy.. + zbiór zadań. ZAKRES PODSTAWOWY |
OE Pazdro |
Dla absolwentów szkoły podstawowej |
chemia |
R. Hassa, A.Mrzigod, J.Mrzigod |
To jest chemia 1.Chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy. |
NOWA ERA |
2019 i nast. Nr dop. 994/1/2019 |
geografia |
R. Malarz, M.Więckowski |
Oblicza geografii 1- zakres podstawowy, |
NOWA ERA |
2019 i nast. Nr dop. : 983/1/2019 |
geografia rozszerzona |
R. Malarz, M.Więckowski, M.Kroh |
Oblicza geografii 1- zakres rozszerzony, |
NOWA ERA |
2019 i nast. 973/1/2019 |
edukacja dla bezpieczeństwa |
J. Słoma
|
Żyję i działam bezpiecznie. Podręcznik do edukacji dla bezpieczeństwa dla liceum ogólnokształcącego i technikum. |
NOWA ERA |
2019 i nast. Nr dop. : 960/2019 |
informatyka |
J. Skłodkowski |
Informatyka Europejczyka. Podręcznik do szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy. |
Helion Edukacja |
MEN 556/2012 (wersja Windows) Uczniowie nie zakupują! |
plastyka |
Anita Przybyszewska-Pietrasiak |
Plastyka. Klasa 1. Zakres podstawowy. Liceum i technikum |
Operon |
1054/2019 |
podstawy przedsiębiorczości |
J. Korba , Z.Smutek |
Podstawy przedsiębiorczości – zakres podstawowy |
Operon |
2019 Nr dop. 1018/1/2019 cz. I |
techniki fryzjerskie |
T.Kulikowska-Jakubik, M.Richter |
Techniki fryzjerskie pielęgnacji włosów, |
WSiP |
|
język obcy we fryzjerstwie |
M. Samulczyk-Wolska, A.Dul, P.Rochowski |
Język obcy w branży fryzjersko-kosmetycznej |
WSiP |
|
podstawy gastronomii |
A.Kmiotek-Gizara |
Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1. Podstawy gastronomii. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastronomicznej |
WSiP |
Nr wyd.: I Rok wyd.: 2017 |
technologia gastronomiczna |
M. Konarzewska |
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja HGT.02. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Część 1 |
WSiP |
2019 Nr wyd.: VI zmienione
|
SZKOŁA BRANŻOWA I st.
Klasa I pp (po szkole podstawowej)
Przedmiot |
Autor |
Tytuł |
Wydawnictwo |
Rok wyd. Uwagi |
religia |
Red.: ks. M. Zając |
W poszukiwaniu wolności - z zachowaniem praw biskupów diecezjalnych, przeznaczony dla klasy I liceum i technikum, |
Gaudium |
zgodny z progr. naucz. nr AZ-3-01/18 oraz AZ-4-01/18. |
język polski |
A. Klimowicz, J. Ginter |
To się czyta. podręcznik do języka polskiego dla branżowej szkoły pierwszego stopnia. Klasa pierwsza. |
Nowa Era
|
2019 i nast.nr dop.: 1025/1/2019 |
język angielski |
E. Sharman, M. Duckworth |
Visions 2 |
Oxford University Press |
Nr dop.: 986/2/2019 podst. progr.: III.2, III.1.P oraz III.1.R. 985/2/2019 – podst. progr.: IV.0, IV.1P i IV.R. |
historia |
M. Pawlak, A Szweda |
Poznać przeszłość 1 |
Nowa Era |
|
matematyka |
K. Wej, W. Babiański |
„To się liczy” część 1 Podręcznik dla szkoły branżowej |
Nowa Era |
|
geografia |
R. Malarz, M. Więckowski |
Oblicza geografii 1- podręcznik dla liceum i technikum, zakres podstawowy, |
NOWA ERA |
2019 i nast. Nr dop.: 983/1/2019 |
edukacja dla bezpieczeństwa |
B. Boniek, A. Kruczyński |
Edukacja dla bezpieczeństwa. Podręcznik dla szkół branżowych. |
Wydawnictwo OPERON |
2019 i nast. Nr dop.: 1007/2019 |
podstawy przedsiębiorczości |
J. Korba , Z. Smutek, J. Kijowska
|
Podstawy przedsiębiorczości
|
Operon |
2019 i nast. Nr dop. 1076/1/2019 , 1076/2/2019 cz. I i II |
techniki fryzjerskie |
T. Kulikowska Jakubik, M.Richter |
Techniki fryzjerskie strzyżenia włosów |
WSiP |
|
podstawy fryzjerstwa |
T. Kulikowska Jakubik, M.Richter |
Podstawy fryzjerstwa |
WSiP |
|
technologia gastronomiczna
|
M. Konarzewska |
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja HGT.02. podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. część 1 |
WSiP |
Nr wyd.: VI zmienione Rok wyd.: 2019
|
podstawy gastronomii |
Anna Kmiotek-Gizara |
Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1. Podstawy gastronomii. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastronomicznej |
WSiP |
Nr wyd.: I Rok wyd.: 2017
|
elektrotechnika i elektronika |
M. Doległo |
Podstawy elektrotechniki i elektroniki |
Wydawnictwo Komunikacji i Łączności |
|